10-05-09

Plechtige heilige communie of was het gewoon Moederdag

Aanwezigen: Carl, Dirk en Wim
Weerbericht
: Eerst fris dan perfect en zonnig (13° => 20°)
Afstand
: 96 km


Om verschillende redenen waren wij vandaag maar met een zeer kleine vertegenwoordiging.

Geen plechtige heilige communie, titelwedstrijd of hond zouden drie dapperen tegenhouden. Nadat Dirk zijn helm was gaan halen en Carl van de pot was gerukt, konden wij met 10 minuten vertraging vertrekken. De Capitaine had “een stuk doen van de ronde van Hallaar” in zijn gedachte. 

Via het kanaal van Albert en de Molekens over de oude spoorweg, maar niet naar Hulshout deze keer. Deze oude spoorweg werd slechts enkele km gevolgd. Eerste afslag naar rechts naar “den Duipt”. Het was rusting aan de schietstand van Frans Peeters. Vermoedelijk waren de kleiduiven op of waren ze nog niet terug van Quievrain. Zo naar het schedelhof om via de Bertheide richting Gevaertlaan te rijden. Voor “Punch Graphics” terug naar rechts naar het “Goor Hofke”  om zo in Wiekenvorst aan te komen. Voorbij  Klein Scherpenheuvel” richting Itegem.

jhs_scherp_06

Op de weg Herenthout – Itegem was het even moeilijk om het fietspad op de geraken. Gewoon wachten tot er gat is in den draad. In Itegem doorsteken om langs van achter naar Hallaar te rijden.

In Hallaar aangekomen werd er bij “Den Don” de pijlen van ronde van Hallaar opgepikt.

kerk%20hallaar

In Hallaar naar rechts en zo voorbij de watertoren van Heist Op Den Berg rijden en richting Booischot te werken.

In Zonderschoot blijken wij de pijlen al kwijt te zijn. Goe bezig in Hallaar, in’t vervolg toch een paar pijlen meer hangen. De Capitaine nam het dan maar terug over. In Booischot naar Houtvenne en verder richting Begijnendijk en Betekom. In Gelrode lieten wij de “Moedermeule” rechts liggen. Even verder rijden om via de “langere beklimming” (onder de Autostrade) richting Nieuwrode te rijden.

Hergroepering boven op den berg, of toch een poging. Tot Capitaines grote verbazing kwam Dirk daar alleen aan. Maar de Carl was toch vlak achter mij. Mijn laatste “links” werd door Carl als rechts geïnterpreteerd en was gewoon de tegengestelde straat ingeslagen en stond gewoon 100 meter verder te wachten.

wegwijzer

Kortom na een wat moeilijke hergroepering vertokken wij terug richting Nieuwrode om de Houwaert langs achter te doen.

Na even te hebben genoten van het mooie uitzicht werd de afzink gedaan.

P8-09e33662bbfa3fc27dafd67971572595

Terug op de grote weg konden wij aanpikken in een groepje. In Rillaar werd er door dat groep gekozen om richting Tielt-Winge te rijden. Gelukkig maar voor Carl en de Capitaine, er lag daar een beetje verder al genoeg bloed.  Juist voor Tielt-Winge naar rechts richting Bekkevoort.

Aan het voetbalveld, lieten wij onze begeleiders gaan. Gelukkig voor ons konden wij terug aanpikken  op de weg Bekkevoort – Schoonderbuken. Juist achter de Autostrade sloegen onze begeleiders naar links (blijkbaar was deze groep  de Niels Albert pijltjes aan’t volgen).

In gestrekte draf de heuvel op richting Schoonderbuken om zo de doorsteek te maken naar Scherpenheuvel en door te rijden naar Messelbroek en Testelt.

Via de Champignonberg van Testelt naar Blauberg om zo de Berg Van Benjamin op te spurten.

Na een derde SMS bericht besloot Carl dan toch zijn GSM eens op te pakken. Dirk en de Capitaine bleven rustig uitbollen richting Bergom. De lastige klinkerstrook werd al uitbollende genomen.

Maar waar blijft de Carl? Zo lang kan een telefoontje toch niet duren. Dan toch maar wachten op het kruispunt. Na een telefoontje van de Capitaine kon Carl dan toch de juiste weg vinden.

Carl was juist voor de klinkerstrook “gewoon rechtdoor” gereden en was zo op de weg van Westerlo naar Herselt gesukkeld. Juist voor Carl aansloot, werden wij nog voorbijgereden door  een “New Zealand” dame. Schoon land!

newZealandggg

Zonder veel omwegen voorbij het huis van onze sponsor om via de Tongelse feesten naar de Hoek te rijden.

Dirk had andere verplichtingen, zodat er maar twee dapperen de OWTe kleuren konden verdedigen in den Hoek. Een Hoek die Plekijzer blauw was gekleurd. Blijkbaar was de Sporthal toe vandaag.

Ideaal terrasjesweer dat wel, perfect gewoon. Na een paar boterhammen en pintje terug naar moeder de vrouw (het was dan ook Moederdag). Juist nu weten wij ook weer waarom onze collega’s iets te doen hadden. Moeder de vrouw verzorgen, zegt dat dan gewoon.  

Hierbij enkele sfeerbeelden van de gekochte cadeau’s

album_large_385017

album_large_799255

BT26

Geneva-Girls-2009-111920:20 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.