23-08-09

Moedermeule-Grasbos

Aanwezig: Peter, Wim, Luc, Paul, Fred, Chris en Carl.
Weerbericht: zonnig(16-22°)
Afstand: 94km

Vandaag was er een grote opkomst van de OWTe-ers: 6 man plus 'ROLANDDG' Luc makes a Lucky Seven.
lucky_seven

Soldaat Koen was terug van een korte vakantie en ook Fred was van de partij. Soldaat Dirk heeft er terug goed moed in en zou één dezer dagen de draad terug opnemen...
De Capitaine was de avond voordien reeds uitzonderlijk om 23u gaan slapen en Meliske had ditmaal de eer gehad om als laatste in het bed te kruipen omstreeks 2u30, verre van ideaal als je om 7u weer mag op  staan om te gaan fietsen... vandaar ook dat hij samen met een uitgeruste Wim op kop vertok richting MoederMeule, ons target van de dag... 
MoedermeuleGrasbos

Het parcours tot aan de Moedermeule is door onze ganse kliek reeds meerdere malen gereden en via de vertrouwde weg reden we naar Gelrode: Molekens, Morkhoven, Hulshout, Booischot, Begijnendijk en Betekom kwamen in die volgorde aan de beurt.

Op de spoorwegbrug, net voor Gelrode, raakte de majoor  met zijn voorband in een secondenlange slip, gelukkig zaten we niet in Rillaar en kon een val vermeden worden, samen met Peter op kop namen we dan de afslag richting Hondsheuvel.
Hondsheuvel

De Capitain liet de keuze aan de koptrekkers; de lange holle weg die naar de appelbomen leidt zou beklommen worden, de mooiste van allen enkel jammer dat het wegdek er zo slecht aan toe is.
Na deze 'klim' komt dan, direct na de afdaling onder de E314,
de steile klim van het Hellegat, Luc was gewaarschuwd en Meliske nam het voortouw samen met Paul.
Een uitgeruste Wim blijkt niet echt goede klimmersbenen te hebben, ook de oLT klaagde dat zijn klimmersbenen reeds verdwenen waren. 

Hierna namen we de achterkant van den Houwaart, de lange Kriesberg,  waar ook MTB-kers actief waren om zo via  den Donk(Tielt Winge) naar de volgende helling, den Haksberg, te rijden. 
Verdacht vroeg gaf de Capitaine de kop af voor de klim, en verdacht lang duurde het eer hij terug aan de leiding kwam, was hij iets aan het bekokstoven met de lange klim van Schoonderbuken(tegen windop) in het zicht?
In alle geval maakten we een ommetje richting Bekkevoort waar wegwerkzaamheden ons verplichtte tot een Sven Nijske, gelukkig had Carl al zijn kousen gepikt ;-)
SvenNijs

Kaggevinne kwam in zicht en een grote groep tegenrenners en hun gemotoriseerde begeleiders maakte een spurt op de Vinkenberg, de berg van Willy, onmogelijk ... ondanks slechte benen beval de Capitaine na de steile afdaling toch nog de Grasbos, WAT?? de Majoor had het blijkbaar niet goed begrepen.
Ook hier kon Meliske goede papieren voorleggen en samen met Paul nam hij de klim het snelst, de rest volgde kort terwijl Wim oog had voor de mooie bloemekes op deze zomerse dag.Knipogen
NataliaOreiro

Nu volgde de afdaling naar Molenstede en in Averbode kreeg de Majoor een eerste telefoontje: blijkbaar had zijn vrouwtje last van een egel ...
egeltje1

Zonder noemenswaardige problemen kwamen we aan Mie Maan en de snelheid werd opgedreven ... den oLT versperde nog de weg voor den LT maar deze ging er toch nog langs om als eerste boven te komen, de rest deed ni al te veel moeite want ondertussen werd er weer gebeld ...en de Majoor bleef achter.
Na een laatste hergroepering werd de pees er terug duchtig opgelegd en snelden we door het centrum van Westerlo binnendoor naar Tongerlo.  
Een oranje pijl richting Beddermolen maakte voor ons de keuze en langs de achterkant van het tongels centrum reden we naar het ouderlijke huis van Natalia, redelijk dicht bij de woonst van Luc.

Ondertussen waren de Capitaine en zijn Luitenant de forcing aan het voeren en de brug over het Albertkanaal zou er moeten aangeloven, Wim wou duidelijk tegen hoge snelheid de brug op maar enkele fietsers en wandelaars beperkten de snelheid, enigzins, tot maar 34 km/h. 
In Achter Olen aangekomen haalde beide koptrekkens een schijnmanoeuvre uit waardoor we in de Krentzen terecht kwamen met een geforceerde spurt tussen 'het 'dabberke' en 'sokkie' als gevolg ...

Op het terras van Den Hoek werden de plannen voor de nieuwe tenue's nogmaals uit de doeken gedaan.

anno 1969
woodstock

anno 2009
Pukkelpop

15:23 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.