28-06-10

Barcelonnette 2010

BonetteView


Aanwezig:
Carl, Peter, Luc, Chris, Wim, Fred, Fons en Patrick
Afstand: 327km

Domaine de loisirs de l'ubaye


 

 

 

 

*DAG 1:

Cols of the day:
Col  d'Allos (2250m)
Col des Champs  (2087m)
Col de la Cayolle (2326m)

Temperatuur
: 17-26-13-26° (zonnig-bewolkt)
Afstand: 140 km

Na wat 'tactisch' overleg was er besloten om dag 1 en dag 2 te verwisselen, dus begonnen we met de zwaarste rit(140km) eerst zodat iedereen dit toch al gehad zou hebben.
 

Een op antibiotica rijdend spook zou iedereen verbazen door als 6de op de Col d'Allos te arriveren en daarna ook nog de lange zijde van de Col de Cayolle op zijn eentje te beklimmen zodat hij toch ook 118km op de teller  had staan waarvan bijna 47km bergop.

De eerste col van onze  'Barcelonnette', een hele mooie klim overigens, zou door den LT als eerste overwonnen worden, hij zou de 'bollekens'trui dan ook niet meer afgeven, de Kannibaal volgde als tweede en een fotograferende oLT werd nog vooraf gegaan door een goeddraaiende Luc!
Magnum Fred deed het op hartslag en zou Fons, Wim en Carl nog achter zich laten. 
Col D'allos

 

 Na de eerste kwam al snel de tweede; een Alpe d'Heuz waardige col; Col des Champs.
In de aanvangsfase deed den oLT een poging om den LT van zich af te schudden maar hij zag al snel in dat den LT zijn tempo net iets te hoog lag, desalniettemin kwam hij toch als tweede boven, de Kannibaal volgde op enkele minuten. De anderen werden naar boven geëchoëd door Meliske ;-)
Het grootste verschil met AdH is wel het wegdek... hier is duidelijk nog nooit een Tour gepasseerd.
Col Des Champs 

 

 Nu volgde de afdaling naar Colmar waar we een eetpauze inlassen; lekkere spaghetti ... en de drinkbussen werden gevuld met fris bronwater.
Ondertussen zat 't Spook in het centrum van Barcelonnette een negerinneke en wat andere duifjes te charmeren met zijne lange baguette, waarna hij de Cayolle van de andere zijde zou gaan beklimmen ... het zou niet de laatste keer zijn.

Met lichte tegenzin, maar er was geen weg terug die minder zwaar zou zijn, begonnen we aan onze laatste col van de dag, de km-paaltjes waren langs de baan vervangen door km-plaatjes en het duurde even voor we door hadden dat 'Estance' niets  te maken had met stijgingspercentage.
Marcelleke

Bij Luc echter was de 'moral' al in de schoenen gezakt en hij strandde op 1,5km van de top, de anderen bereikten de top wel, zij het met grote verschillen. De luitenanten en de Kannibaal begonnen al aan de afdaling,  het was er net iets te koud en een onweer dreigde.
Onderweg  kwamen ze 'busje komt zo' tegen ... 't Spook ging Marcelleke depanneren.
Tijdens de afdaling werd nog een auto opgejaagd door de Kannibaal en een 'blind' volgende LT,  den oLT deed het zoals meestal iets voorzichtiger aan, zijn remmen kraken immers.

 

Terug op het 'domain' aangekomen was het nu wachten tot iedereen binnen zou vallen en het busje met 'hartkloppingen' ook arriveerde vooraleer we konden gaan douchen en eten.
Na een lekker konijntje werd nog wat bijgekeuveld en slimmerik Luc sloot nog een weddenschap af met een domme 'ollander' door te zeggen dat we morgen in het 'oranje' naar de match van Nederland zouden komen kijken, wist die 'ollander' veel dat 'Roland' oranje als basiskleur gebruikt in de meegebrachte t-shirts 808 ... wordt vervolgd.

Roland 808

    
*DAG 2:

Cols of the day:
Col de Vars (2109m)    Ouvert
 
Col de Larche (1991m) Fermé
Super Sauze (1705m)    Ouvert
 

Temperatuur
: 18-26-30° (zonnig-enkele druppelkens)
Afstand: 83 km


Rustdag ?
Carl, die vorige week al naar de Ventoux was geweest en Luc die zijne 'moral' uit zijn schoenen moest gaan vissen hielden een 'rustdag'.
Allee Luc zou een tochtje(61km) ondernemen naar 'La Plage' en dat was zeker geen ritje zonder zweet zou blijken.
La plage

De rest, spook incluis, reden naar de Col de Vars en de Larche, in die volgorde, de zwaarste eerste en dan de lichtste voor de 'co(o)ling' down. Knipogen

De weg naar Gleizolles was een ideale opwarmer van 26km lang. Opwarmerke

Ondertussen bleek de Larche gesloten te zijn ? En dat bij 26°C? Waarschijnlijk waren ze nog snel het wegdek aan het vernieuwen voor de nakende Tour de France.
Fermé

In de beginfase van de Vars liet het spook zich weeral opmerken door de eerste meters weg te snellen(wel zeker dat het antibiotica pillen waren?) maar eens het over de 2% ging werd hij nog sneller terug 'op zijn plaats' gezet :-)

De 14 km lange Vars is verdomd lastig, heel zwaar zelfs als je weet dat de laatste 5km een gemiddeld stijgingspercentage van 8,8 heeft, de Capitaine zag dit al vlug niet meer zitten(de 'moral' van de Luc meegenomen?) en we moesten niet op hem wachten om terug af te dalen.
Nadat de luitenanten en de Kannibaal de top al even bereikt hadden kwam een verassende Majoor als 4de naar boven.
Majoor

Een 'verbouwereerde' Fons als 5de, de Majoor had blijkbaar tot net onder de top in het wiel gehangen van het spook en was er de laatste 500m als een De Volder van doorgegaan, het schurkske. Tong uitsteken
Col De Vars

Ondertussen waren de Kannibaal en Meliske even de andere kant gaan verkennen voor een eetgelegenheid waardoor de Capitaine nog extra tijd kreeg om naar boven te kruipen;-) Op 2km van de top kon hij pas aansluiten bij de groep dalende OWT-ers.

Vermits de Larche nog niet 'ouvert' was werd er besloten om lekkere pizza en lasagna te gaan eten in het dichtst bijzijnde dorp.
Pizza&lasagna

De korte maar steile Pra Loup of Super Sauze werden als alternatief voorgesteld, enkel de 'top-3' zag een extra klim nog zitten, de anderen zouden een zonnig terrasje opzoeken in Barcelonnette.

Omdat de Pra Loup 'maar' 6km lang was werd er gekozen voor Sauze(Mayonaise) en Super Sauze(Moutarde de Dijon) door de luitenanten en de Kannibaal.
Moutarde de Dijon

 In het begin schakelde de oLT zijn ketting af zijn tandwiel en een behulpzame LT onderging het zelfde lot toen hij terugstapte om te helpen, de Kannibaal zou ons straks wel terugzien riep hij nog. Nu den oLT zijn ketting teruggelegd had zou hij den LT straks ook wel terugzien, grrrrrr.
Den oLT werd vlug terug bijgehaald, had het precies zwaar, en de Kannibaal zou pas na de Sauze ingehaald en achtergelaten worden door den LT. Ondertussen vielen er een paar druppelkes naar beneden,
net genoeg om den emmer van den oLT te laten overlopen en hij keerde dus terug net na de Mayonaise terwijl de LT en de Kannibaal toch tot bij de Moutarde waren geraakt, zelfs de Ventoux lag in de buurt. 
 Le Ventoux

De geplande afdaling aan de andre kant bleek enkel berijdbaar te zijn door Quads of Groene Bianchi's... dus terug naar beneden via Sauze op een droog wegdek! In de laatste km's op de grote boulevard nog wat bijduwen en de Kannibaal deed zijn kilometriqueske 'hartkloppingen' krijgen ;-)

Bijeenkomst aan het 'Hotel De Ville'  voor een pression en dan cooling down richting camping, dit betekent in lijn vliegen tegen 41km/h blijkbaar, we zouden het beter heating up noemen.
Na Les Thuiles moest 't Spook lossen ondanks dat hij tegen 44km/h in de achtervolging ging.
Den oLT hield het op een echte cooling down en kwam 10min na de TGV aan, ondertussen was het Spook dus gaan vliegen.Terwijl iedereen dacht dat hij aan het zwembad bij Luc straffe verhalen stond te vertellen, bleek hij de afslag gemist te hebben SOS!!
Een dik half uur later arriveerde hij dan toch nog op de juiste camping ... nu ja vergissen is menselijk zeker, de Majoor had ook al getracht om te gan kakken in andermans chalet, gelukkig was er niemand thuis Schamen
Pointe fine
Weeral een super avondmaal op ons taloewer, complimenten aan de CHEF !!
Daarna effe de match van Nederland volgen in onze Oranje shirts, bedankt Luc, en de weddenschap innen ... maar den 'ollander' was met geen ogen te bespeuren natuurlijkRoepen*DAG 3:

Col of the day:
 
Col de la Bonette (2802m)

Temperatuur
: 18-25-30° (zonnig)
Afstand: 104 km

Hoogste weg van Europa
Na de 'rustdag' was iedereen terug present en vertrokken we zoals steeds met de Kannibaal op kop richting Jausiers.
Bonette

Na 1km echter bleef 't Spook al 'wapperen', zijn broer liet de groep vertragen en wachtte hem op. Bij 'antibiotica' Fons 'blokkeerde' alles zei hij, gelukkig deze keer niet zijn fiets ;-)  
Dus op een welgekomen drafje verder zodat de heuveltjes tot aan de voet van de Bonette rustige opwarmerkes waren, het was immers de laatste fietsdag met nog een dikke 24km klimmen aan gemiddeld 6,6%, vergelijkbaar met ne 'Ventoux' zeg maar. Meliske dacht van dit binnen de 2uur te kunnen klaren.
Na een laatste fotoshoot en plaspauze konden we eraan beginnen ...
BonetteOWTe

Zoals  vaak reden de luitenanten en de Kannibaal al snel van het peloton weg, Luc, Fred, Fons, Carl en Wim volgden op hun eigen tempo.
Deze klim naar de 'hoogst berijdbare route van Europa' is klaar voor een passage van 'Le Tour' en dat betekent mooie, brede geasfalteerde wegen.
Bonette

De percentages vlogen ons weeral om de oren, het was een zware klim na 4 cols op 2 dagen, zouden er vandaag geen lijken uit de kast vallen ?

Eens op de top, die niet aangegeven stond, konden we de 'cime' nog doen, plezant nog een Grasboske onder de wielen na 23km klimmen ... en dat om Italië te zien. 
EMBonette

Terwijl de top-3 aan het wachten was kwam een verassende Luc als 4de boven met zijn 39/28.

Iets later arriveerde de Majoor ook, 't Spook werd nog bijna van zijn sokken gereden door een 'ontketende' Carl die de halve berg opzij zette om Fons op de meet te verslaan. 

Die gasten hadden al een vijftal minuten 'beneden' aan de voet van de 'cime' staan wachten vooraleer hun euro viel dat de anderen wellicht een verdiep hoger, aan het monument, stonden.
Fotofinish

Maar waar bleef de jarige toch ??? Veertig minuten na den LT kwam de Capitaine toch nog zijn kers van de taart pikken... iederen dus boven geraakt, PROFICIAT !!
Jarige

Nu nog een veilige afdaling en ons fietsavontuur was bijna voorbij.
De Kannibaal, die een 'geweldige' daler is deed het bijna in zijn fietsbroek toen hij zag welke kuren Carl uithaalde:" AUTO'S OPZIJ !!"
Nadat we beneden nog een 10 minuten mochten wachten op een wel heeeel voorzichtige Luc konden we met zen allen terug vertrekken naar het "Hotel De Ville" in Barcelonnette waar we in de plaatselijke brasserie nog een elkkere croque met frit konden verorberen.
Nog effe nen bandana afpingelen en we hadden meteen ook een prachtig aandenken, bedankt 'oranje' Luc voor de 33% korting ;-)
lekker

Nog een laatste warme, en zoals steeds heel lekkere, maaltijd en we kropen na de match USA-Ghana in ons warme bedje want de terugreis was reeds gepland voor 5u s'morgens.

De helden van de Bonette ...
BonetteCapitaineBonetteCarlBonetteSpook
 

 

 

 BonetteFred.jpegBonetteMarcel.jpeg

 


 

 
BonetteOLT.jpegBonetteKanibaal.jpegBonetteLt.jpeg
 


  
OWTeBarcelonnette2010 


 

18:42 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.