04-12-16

MTB Bloso Lichtaart revisted

Aanwezig: Paul, Wim, Chris, Peter en  Jef de polis
Solo: Patrick(slick) en Fons(mtb) 
Hoekers: Fred, Fons en Luc en derde wieler Danny D.
Weerbericht: Droog maar zonnig (-4°- 1°C)
Afstand: 45km
Kettingbreuk: Paul
Tuimelperte: Paul

Vandaag kregen we het gezelschap van derdewieler Jef 'de polis' die blijkbaar vroeger ook al eens met de MTb durfde uitpakken. Omdat het toch al efkes geleden was en onze majoor ook nog niet in zijn beste form is besloot den LT om de extraatjes van gisteren serieus te beperken, dus al zeker geen Kabouterbergbeklimmingen en Fauwaterommetjes.

We vertrekken aan "Marie van Mil van den Dikke" waar den LT een extra heuveltje zoekt terwijl de anderen die links laten liggen en het duurt even voor hij de anderen terug heeft ingehaald. Pas aan de dubbele klim van het Koningsbos duikt hij achter de Capitaine en de Korporaal terug in het peloton.
Hij hoort de ketting van Koen kraken en iets verder ziet hij de ketting, na de klimmetjes, er gewoon afglijden. Ketting gebroken  en onze mekanieker, de kannibaal, is solo rijden!! De Korporaal ziet het ni meer zitten en wilt al te voet naar huis wandelen.
Gelukkig heeft den LT een snelkoppeling en den oLT een pons bij.  Na wat gesukkel met de pons krijgt den LT de kapotte schakels eruit en kan de ketting terug op de Cube gehangen worden zodat korporaal Koen zijn weg kan vervolgen.


We blijven het officiële parcours nu volgen, toch voor 95%, tot aan het cyclocross parcours in Lichtaart en Jef blijft mooi in het zog van den LT. Vandaag maar een klein stukske zwart, genoeg om de klimbenen te testen. Verder naar de één kilometerlange single track waar de techniek het verschil maakt. De Capitaine besluit om op eigen tempo te gaan rijden. Verder naar Herentals en een extra klimmetje om de Jef te testen, het verval komt piepen. Na de klimmetjes van Herentals is het vat al ver leeg :-)
Even het Wellens extraatje en dan nog snel enkele trage MTB-kers voorbij snellen om als eerste de laatste en mooiste singletrack van het parcours in te duiken ...
Terwijl den LT en de korporaal de Lorkput uitproberen kunnen den oLT en Jef terug aansluiten, de capitaine is al lang gaan vliegen. Nog een laatste beklimming aan de Floreal en dan terug naar Bobbejaan om vandaar langs de gestrooide fietspaden naar onze overvolle stamkroeg Café Den Hoek te rijden.

De Majoor en de Capitaine hebben al een tafel voor ons gereserveerd waarvoor dank, ook het Spook(MTB) en Marcel(BMW) komen nog binnengewaaid. Den beste maat van Jef de Polis, den Danny, komt ook nog met ons kliekske mee drinken.

11:35 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.