26-02-17

Tessenderlotelt

Aanwezig: Fons, Luc, Chris, Peter, Patrick en Dirk
Going to Miami: Wim
Weerbericht: opklaringen met een buitje op't laatst(6°-10°C)
Afstand: 64km
Spaakbreuk: Chris(2X)
Pffffffffffftttt: Chris
Route: routeyou.com/tes-senderlo-telt

Het verhaal van de dag was wel de dikke pech van den LT, na een dikke 2 km had hij al een gebroken rion in zijn achterwiel. Gelukkig was mechanieker Kannibaal erbij om de spaken links en rechts te ontspannen zodat het wiel nog 95% gecentreerd bleef en den LT de rit gewoon verder kon zetten.
Helaas was het 20km verder van't zelfde en tussendoor had hij ook al plat gereden met datzelfde wiel. Deze keer was het aan de cassettekant waardoor het wiel toch nog voor 80% recht bleef lopen en zelfs de remmen niet open moesten.
IMG-20170226-WA0001.jpg

Omdat het risico nu echt wel te groot werd op een nieuwe breuk, bij bergop vooral, werd besloten dat den LT de kortste weg naar ons sportcentrum Café Den hoek zou nemen en moest de groep verder met een koptrekker minder.
Den LT besloot echter om de grote wegen te blijven vermijden en zag de groep nog rijden en wou ze langzaam terug inhalen ... In Engsbergen was hij ze na een moeilijke oversteek echter kwijt. Kennis van de wegen heeft hij genoeg plus ne Garmin tongue-out dus was het plan om door te steken naar Averbode en daar dan de kortste weg maar te nemen. Het toeval wil dat den LT aan de Vijvers plots voor de groep reed en hij dus terug kon aansluiten. Om het risico te verminderen op een derde breuk werd er een plaatsje in de sofa gereserveerd naast het spook en sergeant Dirk.  
We reden nog even langs Testelt naar de Blauberg om dan rustig naast Mie Maan naar Westerlo te rijden, helaas begon het te zeveren en zouden we nog nat aankomen in Oevel waar den LT toch terug op kop begon te rijden. Den Industrieweg was precies nen landweg geworden en ons groepke brak nog in tweëen. Aan het kruispunt in Buul  kwamen we terug bij elkaar aan het rood-oranje-groene licht zodat we samen nog door de Krentzen konden terug fietsen.
Al bij al toch nog een redelijk rit met een gem. van 27km en geen achterblijvers ondanks de conditionele achterstand van het Spook.

spook,sergeant dirk


Onze stamkroeg Café Den hoek zat weer goed vol en de traditionele boterhammen met kip-kap werden smakelijk binnengespeeld bij een recup chocomelkske, al dan niet ne warme.

Er werden nog enkele afspraken gemaakt om nog een laatste groet te brengen aan Paul's moeder die vorige vrijdag thuis overleed op 89-jarige leeftijd.

IMG-20170226-WA0000.jpg

11:35 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.