25-03-17

Sporta Tongerlo

Aanwezig: Wim, Luc, Chris, Peter, Patrick en Dirk
Solo: Fons
Weerbericht: zonnig met veel wind(6°-14°C)
Afstand: 100km
Pffffffffft: Dirk(2x)
Onze routewww.routeyou.sporta-tongerlo-vanuit-olv-olen


Onverwacht veel volk aan de start op deze vroege ochtend, vandaag stond de eerste heuvelachtige rit van Sporta op het pgm. Omdat we deze in het verleden al wel vaker gereden hadden besloten we om op eigen initiatief te gaan rijden en de pijltjes onderweg naar Engsbergen op te pikken. Het Spook zou solo dezelfde toer doen maar vertrekkende vanuit Tongerlo, met een beetje geluk zouden we mekaar nog wel tegenkomen ergens onderweg. Blijkbaar hebben we hem gemist op 100m in Gerhagen vlak voor de Houterenberg.


sporta.JPG

Omdat Marcel de kampioenstitel van zijn voetballende dochter wilt meemaken draaide hij reeds in Schaffen, na de eerste klimmekes, terug en zou met 66km eindigen op de Polar. De Capitaine had na één beurt ook al de brui aan het kopwerk gegeven - de windop moest nog komen !! - zodat we met 3 koptrekkers overbleven want sergeant Dirk deed om begrijpelijke redenen geen kopwerk.
Eens we Loksbergen voorbij zijn, een klein mixed groepje hangt in ons wiel, geeft de sergeant het achtervolgingswerk op en rijdt op zen eentje verder. Blijkbaar wordt hij na lekkage nog ingehaald door het Spook die ook maar één reserve binnenband bij had waardoor de sergeant zijn versterking aan het thuisfront moet oproepen.
Wij komen ondertussen aan de voet van de Wijndries in Bekkevoort. Na de afdaling is het even wachten op de Capitaine en de Kannibaal mag alleenverder terwijl de luitenanten de Capitaine op sleeptouw nemen. Uiteindelijk geeft de Capitaine het nog voor de Slangenberg, in Schoonderbuken, op om te blijven volgen... de luitenanten kunnen nu dan ook het duo dat ons enkele kilometers terug was voorbijgereden terug inhalen.  Die twee lijken als door honden gebeten en gaan na de afdaling van de champignonneberg zelfs bijduwen in de afdaling. We halen de Kannibaal zelfs terug in !!
Met zen vijven op ne waaier fietsen we in snel tempo terug naar Bergom, vlak voor het Ooievaarsnest liet het duo waarvan er maar eentje eigenlijk nog het kopwerk deed de teugels terug wat vieren, in Westerlo verlaten we het parcours.
Na de doorgang van Tongerlo gaan we nu zelf op onze beurt een tijdritje doen tot in Oevel, ja dat kon er ook nog wel bij.

Goed afgepeigerd komen we nog met 2 op 6 in Den Hoek aan, de luitenanten houden de eer hoog, schol, deze avond is het teerfeest in de Wereldkeuken.

LG 063.jpg

11:38 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.