23-04-17

Shocking ...

TV Kempen: rtv.be/cafeklanten-ontsnappen-aan-drama-olen

Het ongeval gebeurde gisteravond omstreeks 21.30 uur op het kruispunt van de Larumseweg met de Stationsstraat in Olen. Een bestuurder die vanuit de Larumseweg kwam, wilde het kruispunt oversteken richting Lindenpad, maar gaf geen voorrang aan het verkeer uit de Stationsstraat. Een auto die van rechts uit de Stationsstraat kwam, kon niet meer tijdig remmen en ramde de wagen die het kruispunt overstak. De aangereden auto werd weggekatapulteerd en belandde op zijn zijkant op het terras van café Den Hoek.

crash1.jpg

crash2.jpg

crash3jpg.jpg


"Het was een zeer zware klap", vertelt kroegbaas Freddy Peeters. "De muziek in het café stond best luid, en toch hoorden we de knal. Zeker de buren spraken van een hels kabaal. Het café was meteen leeg. Alle klanten zijn buiten een kijkje gaan nemen."

Het ongeval richtte een grote materiële schade aan, zowel aan het voertuig als aan het terras van café Den Hoek. Het fysieke leed bleef zeer beperkt. "De aangereden auto lag op zijn zij, maar de bestuurder is er op eigen kracht uit kunnen kruipen. Er zat ook een hond in de auto. Die had op het eerste zicht een bekkenbreuk en is naar de dierenarts gebracht", zegt Freddy Peeters.

"Het is een wonder dat er niet meer gewonden zijn gevallen", vervolgt de cafébaas. "Er hadden zelfs doden kunnen zijn. Ik prijs mezelf erg gelukkig dat het koud was. Bij warmer weer zijn er altijd klanten die op het terras hun pintje drinken, of op die plaats een sigaretje roken. Nu was het zo koud dat de rokers in de rookcontainer stonden."

De materiële schade is wel groot. "Verscheidene stoelen en tafels zijn gesneuveld op het terras. Ook een vijftal fietsen van klanten zijn verhakkeld, en een aantal windschermen zijn kapot. Ook de snoep- en drankautomaat is beschadigd, maar ik mag blij zijn dat die daar stond. Die automaat heeft de klap opgevangen. Anders was de auto tegen de gevel gevlogen."

Enkele klanten waren onder de indruk van het ongeval. Toch moeten ze volgens cafébaas Freddy Peeters geen schrik hebben om naar zijn café te komen. "Eigenlijk is dit een heel veilig kruispunt. Het is wel een heel druk kruispunt, maar geen gevaarlijk. Ik heb dit café nu elf jaar, en dit is nog maar het tweede ongeval dat hier gebeurt. De meeste automobilisten stoppen wel om hun voorrang te geven. Mogelijk is deze bestuurder niet vertrouwd geweest met dit kruispunt."

Café Den Hoek kan na het ongeval gewoon open blijven.

nicole,cafe den hoek,den hoek

nicole,cafe den hoek,den hoek

21:30 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.